Nyhetsbrev nr. 3/2017 - 2. mars 2017

 

 

Deltagerforum 2017

NorStella arrangerer sitt årlige Deltagerforum (årsmøte) for medlemmer og spesielt interesserte torsdag 30. mars 2017 i de tradisjonsrike lokalene til Polyteknisk forening i Håndverkernes hus vis a vis Bristol.

 

Det bys på forfriskninger både før og etter møtet. Møt opp og la deg blant annet inspirerer av «Fremtiden blir hva du gjør den til!» med Lene Fjellheim, profesjonell Coach.

 

Det vil også bli servert smakebiter fra NorStellas siste tredve år. Forfatteren (Arild Haraldsen) gir til beste den røde tråd i denne epoken. Alle fremmøtte får et eksemplar av boken, signert om ønskelig.

 

De saftigste historiene vil nok bli fortalt over et glass øl på Håndverkerstuene etter møtet. Du er herved invitert til denne delen også.

 

Les mer og meld deg på her.


En ny NorStella nettverksgruppe

NorStellas medlemmer har i etterkant av Samhandlingsarena #12 uttrykt ønske om at man ikke skal legge de problemstillingene som ble diskutert der «på hylla». Det foreslås derfor at man etablerer en nettverksgruppe (fasilitert av NorStella) blant deltagerne 2.februar og andre interesserte.

 • Fokus for gruppen vil være arbeidsdelingen mellom offentlig og privat sektor
 • Målsetningen for nettverksgruppen er at resultatet blir synergi og økt innovasjonskraft for landet i en tid da vi må finne nye bein å stå på (i en verden som digitaliseres- og hvor grensene utviskes- i et tempo vi aldri før har opplevd).

Er du interessert i deltagelse i denne nye nettverksgruppen kan du lese mer og melde deg på her. Det første møtet er berammet til onsdag 26. april kl. 14.00.

HJELP – disrupsjon i alle markeder – hva gjør vi nå?

Open Innovation Lab og NorStella arrangerer Executive Breakfast på Aker Brygge 16. mars 2017. Nye bølger av endringer skyller inn over oss i stadig raskere takt - og mange snakker om 12 samtidige «Gutenberg øyeblikk».

Det er ikke så viktig hvordan disse grupperes, og om det er 8 eller 12 «Gutenberg øyeblikk», men er det noe vi er helt overbevist om, er det at følgende kritiske suksessfaktorer vil legge føringer for hvem som blir vinnerne og hvem som «ligger igjen i grøften».

 • Lean Innovation: små avgrensede prosjekter («Minimum Viable Product») fremfor de store årelange «togene» der det er mulig
 • Innovasjonskultur: det må bli mer akseptabelt å feile (fryktkultur er en sikker indikator på at man er på vei mot grøften)
 • Lav terskel for utredning av mulige nye produkter/tjenester: lettere å få igangsatt nok nye initiativer til at man ikke ender i grøften som «irrelevant»
 • Åpen innovasjon: uformelle nettverk og intelligent deling er veien videre
 • Intraprenør vs entreprenør: Skal innovasjonen skje internt eller eksternt?
 • Vi får noen korte inspirerende lyntaler før vi deler i grupper og diskuterer med andre ledere som er opptatt av disse problemstillingene fra andre bedrifter og bransjer..

  Arrangementet er forbeholdt medlemmer og spesielt inviterte. Er du interessert og ønsker en invitasjon? Ta kontakt på norstella@norstella.no

  Hva gjør de beste bedre?

  NorStella og Open Innovation Lab of Norway arrangerer medlemstreff torsdag 16. mars kl. 15.00 – 18.00 sentralt i Oslo. Alle som melder seg på vil få nærmere beskjed om hvor.

  Hva skjer når vi åpner opp for HELT nye måter å løse utfordringene på, og hvilke konsekvenser har det for utviklingen av nye tjenester og forretningsmodeller?

  Vi har gleden av å invitere deg til en inspirerende ettermiddag der vi ser nærmere på hvordan den digitale økonomien utfordrer tradisjonelle forretningsmodeller og konsekvenser for ulike bransjer. Vi får et innblikk i mekanismene bak vellykket åpen innovasjon og bryner oss på utfordringene en digital hverdag gir oss alle.

  Flere detaljer her.

  Møte i samtrafikk.no

  Medlemsmøte i samtrafikk.no ble avholdt 31. januar 2017 i Oslo. I møtet diskuterte medlemmene tiltak for kommunikasjon mot sine interessenter, og posisjonering mot tilsvarende europeiske interessegrupper for å bedre fremme interessene til sine kunder.

  Gruppen har etablert et samarbeid med den svenske søsterorganisasjonen NEA (Nätvärket för Elektroniska Affärer) og deres arbeidsgruppe Operatörsamverkan. NorStella søker også medlemskap hos den europeiske interesseorganisasjonen EESPA, for å få en bedre innsikt i europeisk arbeid innenfor området.

  Som et resultat av samarbeidet med NEA vil NorStella og NEA i samarbeid arrangere et medlemsmøte for tjenesteleverandører fra de nordiske landene i forbindelse med møtet i EESPA. Medlemsmøtet holdes 31. mai 2017 i Frankfurt.

  www.nea.nu

  www.eespa.eu

  Ingen er uunnværlige!

  Kirkegården er et godt bevis på det. Mike Cohn er guru innen smidig prosjektgjennomføring. Denne metoden som også går under betegnelsen «scrum» er bygd opp rundt en rekke faste møter. Mike har reflektert over de praktiske konsekvensene av om noen ikke kan delta på et eller flere av disse. Les mer om hva han kom frem til her.

  Norstella Årskalender

  NorStella tilnærmer seg sosiale medier!

  I et forsøk på å nå nye grupper og markedsføre vårt tilbud på bredere basis enn via et tradisjonelt nyhetsbrev har vi nå etablert oss både på Facebook, LinkedIn og MeetUp.

  Vi vil bruke disse kanalene til å bekjentgjøre nyheter og aktiviteter for gjennom dette å øke trafikken til www.norstella.no.

  Mottoet for denne aksjonen er «Lik oss!»

   

  Meld deg av eller på vårt nyhetsbrev her

  Tips en venn Skriv ut