Nyhetsbrev nr. 1/2017 - 16. januar 2017

 

 

Årets IT-direktør, statssekretæren og finansbyråden kommer – kommer du?

Det har strømmet på med påmeldinger siden NorStellas samhandlingsarena 2. februar ble annonsert før jul. Interessen har vært så stor at vi har måttet flytte arrangementet til større lokaler – Ingeniørenes Hus Møtesenter (senteret ligger i gangavstand til Nationaltheatret og nærmeste parkering er Europark Vestre Vika P-hus med innkjøring fra Munkedamsveien. Kart.).

 

Det er knyttet store forventninger til hva både innlederne og den påfølgende debatten kan gi av ny innsikt. «Hvordan bruke markedet for å realisere digitale tjenester for det offentlige?»

 

Programmet og detaljer om påmelding for å sikre seg en av de siste ledige plassene på dette arrangementet finner du her.

 

NorStella20170202 .jpg


Fire trender som begunstiger programvaredrevet innovasjon

Noen gang irritert deg over at det alltid finnes et velkomsttilbud, mens det er langt mellom utdeling av lojalitetsbonus? Slik er det i forretningsverdenen også. Nye grunnleggende trender favoriserer de som ikke er nedlesset med legacy. Det er imidlertid sjelden man får anledning til å starte med blanke ark.

Hvis så hadde vært tilfelle, ville de fire forskjellsskapende (disruptive) trendene favorisere nykommere innenfor transportbransjen.

Les hvilke dette er og hvordan.

Ignore IT and die!

Tieto har fått sin første CDO (Chief Digital Officer). Hun redegjør i et blogg innlegg for innholdet i og betydningen av digitalisering; et fenomen som ikke kan ignoreres, men brukes til å nå nye mål og drive endring frem mot disse målene. En endring som øver sterk innvirkning på forretningsmodell, verdikjeder (snarere verdinettverk) og ikke minst det verdensbildet vi drar med oss i vår egen bevissthet. Der må det ryddes og den plassen som frigjøres erstattes av djervhet og vilje til å tenke nye tanker og prøve ut nye tjenester. Tjenester som må sees utenfra og inn (kundeperspektivet).

Les mer her.

Stuck in legacy!

Harvard Business Review er i sin novemberutgave opptatt av problemene med tradisjonelle legacy systemer. Hvorfor har disse en tendens til å bli en hemsko?

Den korte versjonen er som regel denne:

All companies’ internal systems—their metrics, resource allocation processes, incentives, approaches to recruitment and promotion, and investment strategies—are set up to support their existing business models. These systems are generally well established and extremely difficult to change, and they often conflict with the needs of digital business models.

Vil du lese litt om utdypende forklaringer og anbefalinger, trykk her.

NorStella tilnærmer seg sosiale medier!

I et forsøk på å nå nye grupper og markedsføre vårt tilbud på bredere basis enn via et tradisjonelt nyhetsbrev har vi nå etablert oss både på Facebook, LinkedIn og MeetUp.

Vi vil bruke disse kanalene til å bekjentgjøre nyheter og aktiviteter for gjennom dette å øke trafikken til www.norstella.no.

Mottoet for denne aksjonen er «Lik oss!»

 

Meld deg av eller på vårt nyhetsbrev her

Tips en venn Skriv ut