Nyhetsbrev 8/2016 - 22. august 2016

 

 

NorStella er med i PEPPOL

NorStella har siden den spede begynnelsen vært aktiv innenfor PEPPOL.

 

PEPPOL eller Pan-European Public Procurement Online som er det fulle navnet, er en EU styrt organisasjon som tilrettelegger standarder for utveksling av elektroniske dokumenter. Det er standarder utarbeidet av PEPPOL norske myndigheter har basert den norske infrastrukturen på.

 

PEPPOL-nettverket er det nettverket som knytter alle meldingsformidlere sammen, slik at du kan sende en elektronisk faktura til en mottaker, uavhengig av hvilken meldingsformidler han bruker.

 

NorStella har observatørstatus i nettverket. I vår falt det seg slik at vi hadde en representant tilstede på den årlige generalforsamlingen.

 

Dette ble rapportert derfra.

 

For Norge øker betydningen av PEPPOL ved at vi i løpet få år (2018) erstattes av en åpen infrastruktur. Les mer om dette her.


Slutt på fri flyt?

I kjølvannet av Brexit og Trump ser det mørkt ut for videre utvikling på området fri vareflyt. Dette utfordrer både TTIP og andre frihandelsinitiativ på beddingen så vel de som allerede er etablert og som vi har god nytte av. Det har med andre ord blitt enda vanskeligere å spå om fremtiden.

Da vi antar at dette har en viss interesse for de fleste av NorStellas medlemmer, har vi tillatt oss å sakse et innlegg i Klassekampen forfattet av Sjefsøkonom Roger Bjørnstad.

Mer om hans tanker her.

Blockchain konferanse

NorStella vil invitere til Blockchain konferanse 26. oktober 2016 kl. 8.30 – 13.00. Nærmere informasjon kommer snart på web og sosiale medier.

Les mer her.

Interessert i fremtidens flycargo?

IATA arrangerer sin femte e-cargo kongress i Genève 13. og 14. september.

E-cargo, teknologi og digitalisering står på agendaen.

Les mer her.

Noe for enhver teknologismak?

Verden er full av online kurstilbud. Litt av utfordringen er at verden er så stor. NorStella har derfor ved ulike anledninger tatt mål av seg til å bringe verden til deg ved å hele tiden fylle på det vi har kalt kunnskapskilden.

Her forleden kom vi over en rekke kurs som alle hadde det til felles at de var gratis.

Området de spenner over er imidlertid veldig bredt og inneholder muligens noe for enhver smak.

Les mer og se hele listen her.

Alt henger sammen med alt!

Dagens kontorløsninger er ofte en konsekvens av gårsdagens muligheter. Dr. Charles Ratti i miljøet rundt MIT Sloan har derfor forsket på morgendagens kontorløsninger som forutsetning for å få maksimalt ut av samspillet mellom den fysiske og den digitale verden.

Dr. Rattis konkluderer som følger: The physical world and the digital world are combining to become «a new hybrid space», with a blurring of boundaries between areas that are private, public, and shared. Understanding how workforces connect within this new, flexible working environment is crucial for designing next-generation offices.

Les mer her.

NorStella tilnærmer seg sosiale medier!

I et forsøk på å nå nye grupper og markedsføre vårt tilbud på bredere basis enn via et tradisjonelt nyhetsbrev har vi nå etablert oss både på Facebook, LinkedIn og MeetUp.

Vi vil bruke disse kanalene til å bekjentgjøre nyheter og aktiviteter for gjennom dette å øke trafikken til www.norstella.no.

Mottoet for denne aksjonen er «Lik oss!»

 

Meld deg av eller på vårt nyhetsbrev her

Tips en venn Skriv ut