Nyhetsbrev 11/2016 - 13. oktober 2016

 

 

Blockchain konferanse 26. oktober 2016

Det har strømmet på med påmeldinger siden denne konferansen med fokus på blockchain ble annonsert for kort tid siden. Det er knyttet store forventninger til hva både innlederne og den påfølgende debatten kan gi av ny innsikt, for her er det mye kompetanse samlet på et brett.

 

Dette er noen av de du vil møte på konferansen:

 

blockhain_foredrag.png

 

Programmet og detaljer om påmelding for å sikre seg en av de siste ledige plassene på dette arrangementet finner du her.


Kurs i prosessorientering og prosessmodellering 15. november 2016

Dette er et praktisk innrettet kurs som tar for seg prosessorientering, modellering og fasilitering både teoretisk og med hands-on praktiske øvelser. Vi velger en aktuell tjeneste/prosess og analyserer og tegner prosessen AS IS, og benytter metodene prosessmodellering, tjenestedesign/brukerreise og Lean verdistrømanalyse for å beskrive TO BE. For ytterligere informasjon og påmelding se her.

Nye opprinnelsesbevis for GSP-varer (REX-systemet) ute på høring

Fra 2017 innføres en ny ordning med selvsertifisering av opprinnelsesbevis for GSP-varer. Opprinnelsessertifikat Form A fases ut, og eksportøren i GSP-landet skal isteden selv sertifisere alle opprinnelsesbevis. Eksportøren må være registrert hos kompetent myndighet i eksportlandet.

Gjennomføringen i Norge krever at tollforskriften endres.

Saken er derfor ute på høring, men med kortere frist enn normalt. Les mer om høringen her.

Digitalisering = muligheter for innovasjon!

Innovasjon Norge har i to blogginnlegg før sommeren pekt på hvordan digitalisering påvirker omverdenen og våre forretningsmuligheter.

Siden dette er innenfor de tema NorStella også har vært opptatt av det siste året, har vi valgt å linke til begge innleggene på nettsiden vår.

Et innlegg tar i hovedsak for seg det digitale tilbudet, mens det andre ser på mulighetene og de utfordringene tilbudet skaper.

Les mer og finn link til innleggene her.

Har du det på ‘M’ med meldinger og møter hele tiden?

Dersom det første du gjør når du våkner om morgenen, er å sjekke meldinger på telefonen, og det første du gjør er å gå i møter når du fysisk er tilstede på arbeidsplassen – og fortsetter slik dagen gjennom, tilfredsstiller du overskriften i betydningen meldinger og møter.

Forskning tilsier at denne tilstanden, hvis den pågår kontinuerlig over tid, neppe øker din evne til å være fokusert og skjerpet når det trengs..

Her er noen enkle regler for å ta kontroll over situasjonen slik at situasjonen ikke tar kontroll over deg: Har du det på ‘M’.

NorStella tilnærmer seg sosiale medier!

I et forsøk på å nå nye grupper og markedsføre vårt tilbud på bredere basis enn via et tradisjonelt nyhetsbrev har vi nå etablert oss både på Facebook, LinkedIn og MeetUp.

Vi vil bruke disse kanalene til å bekjentgjøre nyheter og aktiviteter for gjennom dette å øke trafikken til www.norstella.no.

Mottoet for denne aksjonen er «Lik oss!»

 

Meld deg av eller på vårt nyhetsbrev her

Tips en venn Skriv ut